Renson: Een fijn klimaat, door goede technische documentatie.

Opdrachtgever

Renson is een internationaal gerenommeerde en snelgroeiende onderneming actief in de wereld van de ventilatie, zonnewering en outdoor oplossingen. Het creëren van een gezonde en comfortabele leef- en werkomgeving is al van in het prille begin de missie van het Belgische familiebedrijf. Met haar hoofdkwartier in Waregem, en binnenkort een gloednieuw Outdoor Experience Center in Kruisem is Renson één van de snelst groeiende ondernemingen in West-Vlaanderen.

Situatie

Tot voor kort waren bij Renson voornamelijk product managers en ingenieurs verantwoordelijk voor het schrijven van de technische documentatie voor de verschillende producten. Door de groei van de onderneming en het verleggen van de focus van de activiteiten van deze medewerkers kwam men tot de beslissing om het schrijven van professionele technische documentatie aan een technical writer over te laten. Daarom besloot Renson op zoek te gaan naar een technical writer die ze vast in dienst zouden nemen.

Opdracht

Aanvankelijk kwam DCT met Renson in contact over het vraagstuk in hoeverre DCT Renson kon helpen bij het realiseren van de technische documentatie. In eerste instantie was de behoefte beperkt omdat Renson een vaste medewerker in dienst wou nemen. Echter de zoektocht naar die medewerker duurde wat langer dan voorzien en het werk stapelde zich op.

Vanwege de positieve contacten werd DCT gevraagd of het tijdelijk een aantal projecten voor Renson kon realiseren en dit tot het moment dat er een medewerker werd gevonden. DCT ging op bezoek met een technisch auteur, inventariseerde de behoeften en vragen van Renson en ging aan de slag. Na goedkeuring van een samenwerkingsovereenkomst werden een aantal technische handleidingen geschreven.

DCT-aanpak

Om de installateurs van de Renson-producten te helpen bij hun dagdagelijkse taken, schreef DCT technische handleidingen en werkinstructies die beantwoorden aan de in Europa geldende normen. Naast een montagehandleiding voor monteurs werd ook een handleiding voor een rekenblad samengesteld, net als een technische fiche en bijbehorend trainingsmateriaal. Omdat bepaalde informatie in de verschillende deliverables terugkwam, werd het single-sourcing principe toegepast: één keer schrijven, x aantal keren hergebruiken. Op die manier kon DCT niet alleen professionele, technische documentatie leveren maar ook direct een bijdrage leveren aan een kostenbesparende en efficiënte aanpak voor Renson.

Resultaat

Intussen heeft Renson zijn vaste medewerker gevonden en is een duurzame relatie tussen Renson en DCT opgezet. DCT ondersteunt Renson namelijk verder met advies en praktische tips en tricks om de technische documentatie van Renson op een efficiënte manier te realiseren. Wat oorspronkelijk startte als een vraag om hulp bij het realiseren van de technische documentatie is dus uitgegroeid tot een samenwerking waarbij DCT niet alleen optreedt als partner voor het schrijven van technische documentatie maar evenzeer als adviseur en trainer in het opzetten van goede technische communicatie.

2020-03-06T09:34:59+00:00januari 6th, 2020|